Ribbingebäcks herrgård är en pampig gammal byggnad med en mångskiftande historia innehållande allt från säte för adelsfamiljer, via behandlingshem för alkoholister till idag ett trevligt övernattningsalternativ när du besöker Uppsala och trakterna norr om Mälaren.
Herrgården ligger naturskönt mitt i odlingslandskapet där familjen Jansson producerar ekologisk spannmål, foder och har köttdjur med kalvar.
Rummen har vandrarhemsstandard och det finns kök för självhushåll. Det finns 2 enkelrum, 6 dubbelrum och 1 familjerum. För alla cyklister är det ett perfekt övernattningsställe eftersom Sverigeleden löper förbi utanför porten.
Du kan också att hyra herrgården som festlokal för upp till 70 personer. Storkök finns , liksom fritt WiFi och goda parkeringsmöjligheter. Kontakt till catering-firma kan förmedlas.
På 1700-talet bodde friherre Adam Cederhielm på gården. Han var en fördomsfri och upplyst man som bland annat propagerade för att man borde äta hästkött, som hade varit tabu ända sedan 1000-talet. Svältåret 1783 bjöd han in 397 torpare och bönder, slaktade sin egen häst och lät tillreda köttet till den hungrande skaran. Händelsen blev vida omtalad på sin tid och bland aristokratin blev det på modet att bjuda på hästkött.