Dagsutflykt i Fjärdhundraland.
Guidad tur i Enköpings parker. Turen går genom några av de många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.
Efter guidningen i Enköpings parker går färden norrut i det vackra landskapet mot Fjärdhundraland och Landsberga gårdsbutik. Där vankas det lunch där råvarorna i första hand kommer ifrån den egna gården.
På Landsberga mals mjöl i egen stenkvarn av spannmål som odlas på åkrarna runt gården. I beteshagar finns också nöjda utehönor som bor i ett modernt hönshus med tillhörande äggpackeri. Du kan själv se utehönorna, på smittsäkert avstånd, när de går fritt och pickar i sin stora hönsgård. Den är belägen på andra sidan landsvägen från gårdsbutiken sett.
Efter lunchen finns det gott om tid att njuta av miljön på Landsberga och handla i gårdsbutiken. Här finns närproducerade köttprodukter, korvar, ägg och charkuterier, ett rikt urval av mejeriprodukter, ostar, marmelader, mjöl, saft och sylt, knäckebröd samt säsongens grönsaker, choklad och bakverk. Även hantverk. Allt är producerat i trakten.
Eftermiddagskaffet serveras i spannmålsmagasinet, det goda kaffebrödet är naturligtvis är bakat av gårdens egna produkter.
Fakta:
• Tidsåtgång: 6-7 timmar
• WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen. I Drömparken – I biblioteket, Landsberga gård.
• Antal 20-45 personer
• Guidning i Enköpings parker – promenad i lugn takt på 1-1.5 kilometer, Hela sträckan är tillgänglighetsanpassad.
• Lunch och shopping på Landsberga gård.
• Eftermiddagskaffe,
• Buss ingår ej.
Tillägg: I stället för guidning till fots i Enköpings parker kan du välja parktåget, en guidad tur med minitåg genom de flesta parkerna.
Tillägg: På Landsberga kan man välja till guidning eller föredrag av lantbrukaren själv, Per Sandqvist. Han berättar då om gården och verksamheten. Det går att välja inriktning – tex närproducerade livsmedel, gårdens historia med fyra generationer eller om Uppländsk matkultur.
I kvarnen stenmals spannmålet från åkrarna till mjöl. Per berättar om sin gård som brukats av familjen i många generationer. Under besöket finns möjlighet att handla i gårdsbutiken.
För bussgrupper, tag kontakt för offert.