Skokloster Choklad startades 2020, men choklad var en del av Toves liv redan långt innan dess. Nu tillverkar hon med kärlek, kunnande och passion egen choklad, hela vägen från exklusiva kakaobönor som hon själv rostar, fram till chokladkakor täckta av hjärtan (bean to bar), små chokladbitar och praliner.
Kakaobönorna kommer från olika länder i olika världsdelar. Precis som med vin är smaken beroende av platsen och vilken sort av böna som odlas. Alla är spårbara, single origin kakaobönor–som gör gott både för dem som odlar och för miljön.
Tove försöker alltid använda så få tillsatser och ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Förutom sin egen choklad använder hon några utvalda leverantörer med transparent produktion. I pralinfyllningarna används gärna frukt och bär som familjen själva odlat utan konstgödsel och bekämpningsmedel.
Nötellacremen är en ljuvlig hasselnötscreme med mer smak av hasselnöt och mindre av socker, som kan användas både direkt på smörgåsen eller som en lyxig dessert.
Själva tillverkningen sker i en chokolateria alldeles invid Mälarens strand, men butiken finns i en liten lokal på baksidan av Skoklosters Värdshus. Du kan också köpa produkterna hos utvalda gårdsbutiker och återförsäljare.
Hösten 2024 startade Tove ett litet äppelmusteri, där du kan lämna in dina äpplen för mustning. Läs mer och boka tid via hemsidan.